Leerlijn Code

Leerlijn Code

Afhankelijk van je eigen belangstelling en tempo kun je sneller of minder snel naar de moeilijkere niveau’s doorgroeien. Wil je een onderwerp dat er niet op staat, praat met je docent.

Level 1: Kennismaken

 

Voordat je naar het volgende niveau gaat moet je begrijpen hoe deze code blocks werken: while / repeat, if-then-else en variabelen.

Level 2 : serieuze talen

Python

Python is een programmeertaal die vooral voor technische toepassing wordt gebruikt en daarvoor vrijwel altijd inzetbaar is. Het is een vrij makkelijk te leren taak. Omdat de taal al heel lang Open Source is, is er veel materiaal. Het is op dit moment een van de populairste programmeertalen.

Er zijn veel mogelijkheden om online te werken maar er gaat niets boven de Idle3 Editor.

Processing

Processing is een programeertaal voor visual artists. Ideaal als je zowel code als art interessant vindt. Je kunt de code online draaien of in de P3 Processing editor.

HTML / PHP / Javascript

Dit zijn de talen waarmee we webpagina’s maken. Je moet eerst beginnen met HTML en dan verder naar PHP of Javascript. Momenteel is Javascript heel populair omdat Javascript niet meer alleen client-side is, maar ook server-side. Zo maken ze spellen als agar.io

Maak een account op https://www.codecademy.com/ en ga naar HTML.

Nieuw

Nieuw binnen is de Robomind Academy. Ik sprak er enkele docenten erg wervend over. Nog niet gebruikt…

Level 3. Way Moeilijke Talen

Talen die in deze lijst staan, gaan we op De Mavo Vos niet gebruiken. Dat is echt voor op het HBO.

  • C, C++, C#
  • Java