Vaste afspraken binnen de lessen IT 2018-2019

Om de lessen IT leuk, leerzaam maar vooral ook toegankelijk te maken, hebben wij besloten om een aantal vaste afspraken te maken met jullie. Deze afspraken gelden voor zowel de 3e en de 4e klassen. De afspraken zullen wij ook per mail en ook via magister naar jullie toesturen. Ook tijdens de introductie week zal het aan bod komen.

  • Laptop moet je altijd bij je hebben. Wat is IT zonder laptop? Wij begrijpen dat het zwaar is om mee te nemen. Het is effe wennen en wij weten zeker dat het uiteindelijk meevalt. Maar als je je laptop niet bij je hebt dan vergelijken we het met als afwezig! Je weet wat dan de consequenties zijn.
  • Neem dus altijd je laptop, pen en papier mee. Desnoods neem je een notitie boekje mee. Zoals jullie weten is er geen boek/methode voor IT. De informatie die tijdens de lessen verstrekt word is altijd belangrijk informatie. Neem het over in je notitieboek of laptop.
  • Er word netjes omgegaan met apparatuur binnen de lokaal. Je eigen laptop ben jezelf verantwoordelijk voor. Aangezien je laptop ook gebruikt moet worden tijdens projecten raad ik je wel aan om netjes er mee om te gaan.
  • Inhaal mogelijkheden zijn zeer beperkt. Probeer nadat je weet beter bent zo snel mogelijk een afspraak te maken met de docent. Als je ziek bent geweest vraag ook je medeleerlingen over wat er is behandelt in de les. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk bij bent anders levert dat je al snel problemen. Problemen willen we natuurlijk met z’n allen mijden.
  • Een deadline/inlevermoment is absoluut. Wijk je van de deadline ook al is het maar een dag of paar uren dan kan dat invloed hebben op je eindbeoordeling.
  • Ben je een Mee-lifter? Tijdens IT gaat dat moeilijk worden. Tijdens groepsprojecten worden jullie ook individueel beoordeelt. Heb je het idee dat je benadeelt word tijdens je project door een mee-lifter? Dan zouden we je willen vragen om persoonlijk contact te zoeken met de docent. De docent weet hoe hij/zij hiermee moet omgaan.
  • Houd de website demavovos.nl/it in de gaten voor updates. Ook kan je daar de verschillende projecten zien van IT. Het gaat je verbazen wat je allemaal niet kan met IT
  • Er zijn hele leuke “dagje weg met IT”te organiseren. Lijkt je dat leuk? Meldt je tijdig aan bij de docent.
  • Mag je de telefoon gebruiken in de klas? Nee, dat mag niet. Telefoons verdwijnen stil of uit in je tas of je hangt ze aan de telefoon tas. In de lessen zit je achter je laptop te werken aan IT.